Vijf groepen dagopvang
Onze dagopvang bestaat uit vijf groepen: twee babygroepen en twee peutergroepen op onze locatie aan de van Sasse van Ysseltstraat 2. En een verticale groep op onze locatie in de Hertog van Brabantschool aan Brabantlaan 75.


Locatie van Sasse van Ysseltstraat 

 • Babygroep De Bloemetjes: 0 tot 3 jaar (max. 11 kinderen per dag)

 • Babygroep De Vlindertjes: 0 tot 3 jaar (max. 11 kinderen per dag)

 • Peutergroep De Rupsjes: 1 tot 4 jaar (max. 14 kinderen per dag)

 • Peutergroep De Piraatjes:  1 tot 4 jaar (max. 16 kinderen per dag )

Sinds begin 2019 hebben wij ruimere leeftijdsgroepen. Op deze manier kunnen wij nog beter bekijken of je kind er aan toe is om al over te gaan naar een volgende groep. Of dat het juist beter is  voor je kind om wat langer in de huidige groep te blijven. 

Locatie Hertog van Brabantschool- Brabantlaan 

 • Verticale groep De Bijtjes:  0 tot 4 jaar (max. 16 kinderen per dag)

Gezellig binnen onder de pannen 
Spelen met verantwoord en leuk speelgoed, lekker een boekje lezen, bouwen, knutselen of even niks doen: alles is mogelijk. Iedere groep beschikt over een grote ruimte met daarin volop uitdagend materiaal. Aangrenzend aan de groepsruimtes bevinden zich de slaapkamers.

Voordelen van een verticale groep

In onze verticale groep De Bijtjes zitten veel voordelen:

 • we vangen de kinderen zo op in een thuissituatie, met zowel jongere als oudere kinderen;

 • je kind ziet vier jaar lang dezelfde leidsters, wat een vertrouwd gevoel geeft.

 

Heerlijk buiten bij Onder de Pannen
Met onze grote buitenruimte zijn wij erg blij! Hier mogen de kinderen naar hartenlust buitenspelen. We hebben meer dan genoeg ruimte om te fietsen, te rennen, van de glijbaan te roetsjen en in de zandbak te spelen. Voor de baby’s hebben we een eigen tuintje gecreëerd, zodat ook de allerkleinsten buiten kunnen spelen.

Babygebaren

Wat is babygebaren?
Babygebaren is simpel en kort gezegd; het ondersteunen van de gesproken taal door middel van gebaren.

 

Waarom babygebaren?
Hoewel een kind pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is het cognitief al veel eerder in staat om te communiceren. Door je kind gebaren aan te leren, kun je deze periode overbruggen. Je kunt al met je kind communiceren voordat het fysiek in staat is om te praten! Tussen zes en negen maanden zijn de hersenfuncties zodanig ontwikkeld dat het kind zich meer bewust wordt van zijn directe omgeving en het de aandacht beter kan sturen en steeds langer kan vasthouden. Het kind kan associëren: het verbindt de woorden die het hoort aan de voorwerpen die het ziet en de handelingen die het meemaakt. Het kind ziet en herkent een vliegtuig in de lucht en een eendje dat in de vijver zwemt. Het weet wat er gaat gebeuren als je vraagt of het wil eten of gaat slapen. Een kind wil graag met je delen wat het beleeft en nodig heeft. Met Babygebaren geef je het een manier om dit uit zichzelf te doen, zonder dat jij hoeft in te vullen waar het kind naar zou kunnen wijzen of wat het zou kunnen willen. En omdat je kind met gebaren zelf een gesprek met jou kan starten, krijg je meer inzicht in de belevingswereld en de belangstelling.

Als enige opvang in Vught werken wij met babygebaren. Melissa en Suzan hebben hun diploma babygebaren specialist gehaald. Als ouder kun je bij hen een speciale cursus volgen. En ook het team krijgt regelmatig een opfrissing en uitleg over nieuwe gebaren. .

Pedagogisch Actief!

Binnen onze opvang werken wij met de methode Pedagogisch Actief! Door middel van thema's die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen richten wij ons op de volgende zes competenties. 

 1. Emotionele competenties: Kijk, ik mag er zijn! Vertrouwen in jezelf en in anderen, omgaan en herkennen van gevoelens.

 2. Sociale competenties: Kijk, we doen het samen! Het gevoel erbij te horen en verbondenheid met de groep, rekening houden met elkaars gevoelens, samen spelen en elkaar helpen.

 3. Expressieve en beeldende competenties: Kijk, ik kan dansen, zingen en iets maken! Het zich uiten in kleur, klank, geur, smaak, vorm of beweging.

 4. Motorische en zintuiglijke competenties: Kijk, ik beweeg, ervaar en ontdek! Het plezier hebben in bewegen en het leren van vaardigheden. Rollen, lopen, dansen, balanceren, springen, fietsen (de grove motoriek). Tekenen, schrijven, kralen rijgen, oog-handcoördinatie (de fijne motoriek). Het opdoen van ervaring door middel van alle zintuigen: horen, zien, voelen, proeven en ruiken, (zintuiglijke competentie).

 5. Cognitieve competenties: Kijk, ik voel, denk en ontdek! Het begrijpen en benoemen, leren van oorzaak-gevolg, ordenen en meten.

 6. Taal en communicatieve competenties: Kijk, ik maak contact, luister, praat en begrijp! Het leren begrijpen en genieten van taal, benoemen, praten, zingen, lezen.

 

Peutergym

Bij Kinderopvang Onder de Pannen vinden wij het belangrijk dat kinderen veel bewegen. Daarom zorgt onze Sport en Bewegingsmotivator Remco Kivit ervoor dat de kinderen die wij opvangen veel bewegen en met verschillende sporten in aanraking komen. Van de kleintjes in de dagopvang tot de grotere kinderen in de BSO; iedereen doet mee. In de Hertog van Brabantschool hebben we zelfs een lokaal ingericht als beweegruimte, waar we regelmatig te vinden zijn! 


Nieuwsgierig? Kom gerust eens kijken. Mail ons voor een afspraak.


Babygebaren

Als enige opvang in Vught

werken wij met babygebaren.

Wetenschappelijk onderzoek 

      toont dat gebaren de taal-

     en spraakontwikkeling op jonge leeftijd bevordert. Ook  hebben gebarende kinderen als ze ouder zijn een voorsprong op niet gebarende kinderen in het lezen, schrijven en spreken.

Buitenbedjes

Voor de allerkleinsten hebben

we vier buitenbedjes. Hierin

slaapt je kind heerlijk in de

frisse buitenlucht. 

Peutergym
Voor onze peuters is er peutergym. Zo stimuleren we al jong de ontwikkeling van de sociale, emotionele, fysieke en verstandelijke vaardigheden van je kind.