top of page

 

Vijf groepen dagopvang
Onze dagopvang bestaat uit vijf groepen:  een babygroep en een peutergroep op locatie OBS De Piramide, plus twee verticale groepen en een peutergroep op onze locatie in de Hertog van Brabantschool aan Brabantlaan 75.

Locatie Hertog van Brabantschool aan de Brabantlaan

 • Verticale groep Regenboogplein: 0 tot 4 jaar

 • Babygroep De Zonneweide: 0 tot 3 jaar 

 • Peutergroep De Tovertuin: 1 tot 4 jaar 

Locatie OBS De Piramide

 • Babygroep Avonturenbos: 0 tot 3 jaar

 • Peutergroep Schateiland: 1 tot 4 jaar

Gezellig binnen onder de pannen 
Spelen met verantwoord en leuk speelgoed, lekker een boekje lezen, bouwen, knutselen of even niks doen: alles is mogelijk. Iedere groep beschikt over een grote ruimte met daarin volop uitdagend materiaal. Aangrenzend aan de groepsruimtes bevinden zich de slaapkamers.

Voordelen van een verticale groep

Aan onze verticale groepen zitten veel voordelen:

 • we vangen de kinderen zo op in een thuissituatie, met zowel jongere als oudere kinderen;

 • je kind ziet vier jaar lang dezelfde leidsters, wat een vertrouwd gevoel geeft.

 

Heerlijk buiten bij Onder de Pannen
Met onze grote buitenruimte zijn wij erg blij! Hier mogen de kinderen naar hartenlust buitenspelen. We hebben meer dan genoeg ruimte om te fietsen, te rennen, van de glijbaan te roetsjen en in de zandbak te spelen. Voor de baby’s hebben we een eigen tuintje gecreëerd, zodat ook de allerkleinsten buiten kunnen spelen.

Pedagogisch Actief!

Binnen onze opvang werken wij met de methode Pedagogisch Actief! Door middel van thema's die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen richten wij ons op de volgende zes competenties. 

 1. Emotionele competenties: Kijk, ik mag er zijn! Vertrouwen in jezelf en in anderen, omgaan en herkennen van gevoelens.

 2. Sociale competenties: Kijk, we doen het samen! Het gevoel erbij te horen en verbondenheid met de groep, rekening houden met elkaars gevoelens, samen spelen en elkaar helpen.

 3. Expressieve en beeldende competenties: Kijk, ik kan dansen, zingen en iets maken! Het zich uiten in kleur, klank, geur, smaak, vorm of beweging.

 4. Motorische en zintuiglijke competenties: Kijk, ik beweeg, ervaar en ontdek! Het plezier hebben in bewegen en het leren van vaardigheden. Rollen, lopen, dansen, balanceren, springen, fietsen (de grove motoriek). Tekenen, schrijven, kralen rijgen, oog-handcoördinatie (de fijne motoriek). Het opdoen van ervaring door middel van alle zintuigen: horen, zien, voelen, proeven en ruiken, (zintuiglijke competentie).

 5. Cognitieve competenties: Kijk, ik voel, denk en ontdek! Het begrijpen en benoemen, leren van oorzaak-gevolg, ordenen en meten.

 6. Taal en communicatieve competenties: Kijk, ik maak contact, luister, praat en begrijp! Het leren begrijpen en genieten van taal, benoemen, praten, zingen, lezen.

 

Peutergym

Bij Kinderopvang Onder de Pannen vinden wij het belangrijk dat kinderen veel bewegen. Daarom zorgt onze Sport en Bewegingsmotivator ervoor dat de kinderen die wij opvangen veel bewegen en met verschillende sporten in aanraking komen. Van de kleintjes in de dagopvang tot de grotere kinderen in de BSO; iedereen doet mee. In de Hertog van Brabantschool hebben we zelfs een lokaal ingericht als beweegruimte, waar we regelmatig te vinden zijn! 


Nieuwsgierig? Kom gerust eens kijken. Mail ons voor een afspraak.


Babygebaren

Als enige opvang in Vught

werken wij met babygebaren.

Wetenschappelijk onderzoek 

      toont dat gebaren de taal-

     en spraakontwikkeling op jonge leeftijd bevordert. Ook  hebben gebarende kinderen als ze ouder zijn een voorsprong op niet gebarende kinderen in het lezen, schrijven en spreken.

Buitenbedjes

Voor de allerkleinsten hebben

we op elke locatie buitenbedjes. Hierin slaapt je kind heerlijk in de frisse buitenlucht. 

Peutergym
Voor onze peuters is er peutergym. Zo stimuleren we al jong de ontwikkeling van de sociale, emotionele, fysieke en verstandelijke vaardigheden van je kind. 

bottom of page